Nieuws

Peruzzo GO GREEN

Peruzzo wordt 60 en dat wordt gevierd! Wie in april een Peruzzo-machine koopt, krijgt er een leuke attentie bovenop. GO GREEN ... en kies voor het origineel! 

Lees meer

Nieuw: Encore Zero Turn Maaiers

Steeds meer van tuinprofesionnals kiezen voor een zero turn als het op maaien aankomt. De reden daarvoor ligt voor de hand: ze zijn compact, wendbaar en efficiënt in gebruik. Het aandeel van de zero turn in de maaiermarkt blijft dan ook groeien. In Noord-Amerika kiest zelfs de meerderheid van de professionele gebruikers voor dit type van maaier. In dit gedeelte van de wereld zijn er dan ook fabrikanten die reeds enkele decennia aan de zero turn weg timmeren. Encore, gevestigd in Nebraska, is zo'n fabrikant. 

Herco Machinery is dan ook bijzonder trots om deze gevestigde waarde te mogen vertegenwoordigen in de Benelux. Het Europese Encore-assortiment is compact en overzichtelijk. Het omvat 3 types machines en 5 modellen, waarmee iedere potentiële gebruiker kan tevreden gesteld worden. De compacte Fuzion (86 en 107 cm werkbreedte) is het instapmodel. De Edge-serie (122 en 132 cm werkbreedte) en de Caliber (132 cm werkbreedte) zullen dan weer eerder de professionele gebruikers aanspreken.

Alle Encore modellen worden aangedreven door krachtige Kawasaki motoren. Elk type, ook het instapmodel Fuzion, zijn voorzien van gelaste maaidekken die tot de bijzondere lage minimum maaihoogte van 2,50 cm kunnen ingesteld worden. Verder onderscheiden de Encore’s zich door hun extra large benzinetanken (tot 53 liter) en hun gezwinde rijsnelheid (tot 19 km/u).

Wie met een Encore rijdt, voelt de decennialange ervaring en ontwikkeling die in deze machines is geslopen. Herco Machinery geeft potentiële kopers uiteraard de gelegenheid om dit zelf te ondervinden. Op de beurzen Groentechniek Holland en de Nationale Grasdag kan er een testrit gemaakt worden met een Edge of Caliber. Van de Fuzion is er een pre-productiemodel te bezichtigen. Dit model zal beschikbaar zijn vanaf het seizoen 2018.

Op www.encore-benelux.com kan u de nodige extra info terugvinden.

Lees meer

Nieuw in het assortiment: ECOLAWN APPLICATOR

Het Canadese Ecolawn Applicator ontwikkelde de ECO 250 topdresser en ECO 50 compoststrooier vanuit de praktijk. Zij herkenden de vraag van specialisten in grasonderhoud naar compacte en wendbare machines. Het resultaat zijn dan ook 2 toestellen die verschillende features hebben die u normaal alleen bij grotere en complexere machines aantreft.

Bij beide apparaten zorgt een interne transportband voor de aanvoer naar 1 (compoststrooier) of 2 draaischijven (topdresser), terwijl een aangepaste roerder het materiaal breekt.

De ECO 250 is een zelfaangedreven topdresser (Honda GX 160 – 5,5 pk) die u kan gebruiken voor het verspreiden van compost, zand, humusrijke grond, zout, rubber of enig andere custom mengeling. De 2 draaischijven strooien het materiaal uit in een voorwaartse boog van 180°. Het bereik kan u instellen van 1,20 tot 5,50 meter. De compacte en lichtgewicht ECO 250 topdresser heeft een zeer korte draaicirkel dankzij de 2 zwenkbare achterwielen. Het polypropyleen reservoir van 325 liter biedt voldoende capaciteit.

De ECO 50 compoststrooier kan eenvoudig achter een zitmaaier of compact tractor gehangen worden en strooit het materiaal achterwaarts in een boog van 180°. Ook hier weer is het bereik in te stellen van 1,20 tot 5,50 meter.

Voor het gebruik in zeer specifieke omstandigheden zijn er voor de Ecolawn Applicators een ruim assortiment opties en accessoires beschikbaar, zodat ze gemakkelijk aanpasbaar zijn aan ieder situatie.

Lees meer